Distrugere controlată a muniției neexplodate ce a fost găsită într-o localitate din Argeș

Astăzi, în localitatea Suseni, două echipaje pirotehnice de la Detașamentul de Pompieri Pitești și Detașamentul Special Pirotehnic au efectuat o distrugere a muniției neexplodate, cu proveniența din Primul și Al Doilea Război Mondial, găsite pe teritoriul județului Argeș.
Activitatea s-a desfășurat sub comanda domnului locțiitor al comandantului de la Detașamentul Special Pirotehnic, maior Cucu Bogdan și a cuprins detonarea a șase proiectile explozive cu calibrul cuprins între 57 mm și la 210 mm, plus două grenade de mână defensive.
La fața locului un echipaj cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Bradu au asigurat măsurile specifice și de prevenire și stingere a incendiilor și posibila intervenție medicală pe timpul misiunii.
Pe timpul misiunii nu au fost probleme, la fața locului a fost prezent și un echipaj de poliție, care a asigurat restricționarea traficului în zonă și siguranța în poligon.
!!! Atenție :
În cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată:
– Nu atingeți aceste elemente;
– Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;
– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
– Sunați ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Sursa Articolului

Leave a Reply