Corectarea lucrărilor la se va face în sistem încrucișat, a declarat ministrul Educației

Monica Anisie i-a anunțat de această decizie pe inspectorii școlari, într-o videoconferință, potrivit aunțului publicat pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce Edupedu.ro a scris că anul acesta corectarea încrucișată între județe a lucrărilor elevilor de la Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2020 nu este prevăzută ca obligatorie în niciun document oficial, deși Monica Anisie a promis încă de la prima conferință ca ministru că o va reintroduce.

Eliminat de predecesorul său social-democrat Daniel Breaz, articolul “Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu” NU a fost reintrodus în Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020 nici de ministrul liberal Anisie, deși exact acest ordin a fost modificat săptămâna aceasta pentru a-i updata calendarul și regulile.

Ce promitea Guvernul PNL în Programul de Guvernare acum 7 luni? “Revenirea la cadrul legislativ care permite corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în centre de evaluare din alte județe”

Ce promitea Monica Anisie la prima conferință de presă? “Procedura va prevedea corectura încrucișată. Vă asigur”

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională – introdusă în 2015 de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele – nu există în nici una dintre numeroasele modificări aduse de ministrul Educației legislației examenelor naționale.

sursa
www.edupedu.ro

Sursa Articolului

Leave a Reply