Simona Bucura Oprescu: ‘Guvernul Orban refuză indexarea…’

Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu a vorbit despre refuzul Guvernului Orban de a indexa pensiile obligatorii private cu inflaţia. Aceasta susţine că măsura propusă de reprezentanţii PSD ar veni în ajutorul real al beneficiarilor acestor pensii.

„Deși PNL s-a erijat în mare apărător al Pilonului 2 de pensii, Guvernul Orban refuză indexarea pensiilor obligatorii private cu inflația!

Astfel, Guvernul a dat aviz negativ unei inițiative a PSD care propune ca suma totală cuvenită pentru pensia privată obligatorie (Pilonul 2) să nu poată fi mai mică decât valoarea contribuțiilor plătite de către participant, diminuate cu penalitățile de transfer și comisioanele legale, actualizată cu rata inflației între data plății contribuțiilor și data ieșirii la pensie a persoanei.

Executivul susține că propunerea, dacă ar fi pusă în aplicare, va genera administratorilor costuri suplimentare de peste 200 milioane de euro.

Ori, măsura propusă de PSD va proteja valoarea reală a sumelor pe care toți participanții le plătesc la fondurile de pensii administrate privat”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Marcel Vela: Sunt îngrijorat de numărul mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr

Sursa Articolului

Leave a Reply