Simona Bucura Oprescu: Am votat în Camera Deputaților pentru mai multe proiecte de lege cu impact social important

Ieri, în ultima ședință de plen din prima sesiune ordinară a acestui an, am votat în Camera Deputaților pentru mai multe proiecte de #lege cu impact #social important.

➡️Astfel, am votat pentru includerea în Codul Penal a prevederii exprese că se poate lua măsura arestării preventive în cazul în care din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea de act sexual cu un minor sau a racolat minori în scopuri sexuale.

➡️Discriminarea prin asociere la locul de muncă, violența psihică, hărțuirea sau victimizarea, sunt, de ieri, interzise prin lege, în urma unei modificări inițiate, în principal, de parlamentarii #PSD.

➡️De asemenea, asociațiile de pensionari vor putea primi, inclusiv de la autoritățile publice locale, bunuri mobile sau imobile necesare realizării scopului pentru care au fost înființate.

➡️O altă lege importantă privește implementarea normelor europene pentru un acces mai ușor al persoanelor cu dizabilități în spațiile publice.

➡️Nu în ultimul rând, votat și proiectele de lege care îi declară pe Mihai Viteazul, pe Horea Cloșca și Crișan drept martiri și eroi ai națiunii române.

Sursa Articolului

Leave a Reply