Sfântul Ilie: Ce este interzis să faci în această zi

În fie care an, la data 20 iulie, credincioșii ortodocși respectă anumite tradiții și obiceiuri aducătoare de noroc, sănătate și prosperitate. Astfel Sfântul Ilie este cunoscut ca ocrotitor al recoltelor și aducător de ploi. De asemenea, el poate arunca grindină sau poate provoca fulgere și tunete. Tot Sfântul Ilie alungă seceta de pe ogoare și răcorește pământul.
Pe 20 iulie, credincioșii ortodocși, îndeosebi cei care locuiesc la sate, respectă anumite tradiții, obiceiuri și superstiții.

Astfel, de ziua Sfântului Ilie, credincioșii nu au voie să lucreze. În caz contrar, asupra lor și asupra gospodăriei și a ogoarelor va cădea grindina. De asemenea, în această zi de 20 iulie, credincioșii nu au voie să mănânce mere pentru că grindina va fi de mărimea acestora. Tot în această zi, femeile merg la biserică și dau de pomană pentru morți din roadele gospodăriei.
Plantele medicinale, de leac, au puteri mai mari dacă sunt culese la 20 iulie, iar fetele tinere, nemaritate, îşi pot visa alesul de Sfântul Ilie.

Sursa Articolului

Leave a Reply