Adriana Irimescu, Bani negri: „Elena simte nevoia să aibă o opinie despre toți și toate”

Elena (Adriana Irimescu) este soția lui Doru (Alexandru Papadopol) în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Este energică, foarte ageră și simte că lipsește ceva important din viața ei. Dar nu ar face nimic ca să schimbe ceva. Ea speră că într-o zi evenimente externe vor forța o schimbare în viața ei. „ Este soția “hoțului” Doru și mama Mariei, o puștoiaică smart și independentă. Balează între mama-leoaică și soția-“șefă”. Judecă tot și știe tot”, spune actrița Adriana Irimescu despre personajul său.

„Este o poveste foarte bine spusă, cu mult umor, iar în vremurile astea e nevoie de umor ca de aer”…

Întrebată dacă are Elena un motto în viață care o definește? Sau o vorbă de duh pe care o vor reține telespectatorii odată ce se lansează serialul, Irimescu menționează replica „… eu nu mai sunt copil”. Și continuă – „aceasta ar putea fi (în diferite forme) replica definitorie pentru personaj, cu toate valențele. “Nu mai sunt copil” – deci nu mai sunt ușor de fraierit, am alte așteptări, m-am resemnat, nu mai visez, viața nu îmi mai poate oferi surprize… Este, mai degrabă, energia personajului”…. Adriana Irimescu mai spune că atributul cel mai important al Elenei este că e o mamă bună, care „face față cu bine situațiilor la care ea și familia ei este supusă”. Totodată, „Elena are o mulțime de defecte, asta o face și amuzantă, dar aș alege nevoia ei de a avea o opinie despre toți și toate ca defect pregnant”.

Întrebată ce crede că va aprecia publicul la acest serial, actrița menționează „Povestea, umorul de calitate, jocul actorilor, regia… Fiecare se poate regăsi… nimic nu e forțat, este o poveste foarte bine spusă, cu mult umor, iar în vremurile astea e nevoie de umor ca de aer”.

Filmografie Adriana Irimescu:
Scena (2019) –  scurtmetraj, regia Cristian Plesh
Film cu 16 personaje și o pisică (2019) – scurtmetraj, regia Reka Barabas
Taiu (2015) – scurtmetraj, regia Iura Luncașu
High Definition (2011) – scurtmetraj, regia Adrian Sitaru
Cocos Nucifera (2009) – scurtmetraj, regia Rodi Cotenescu
Youth Without Youth (2007), regia Francis Ford Coppola
La urgență (2006 – 2007) – serial TV
Iubire cu pumnul (2006) – film TV
În Familie (2002) – serial TV, regia Adrian Sitaru

Source

Leave a Reply