Cristian Bota, Bani negri: „Ionel e ca o iubită supărată”

Ionel (Cristian Bota) are ca singură preocupare nunta, care va avea loc în curând în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Are tendința de a simți mai multă vinovăție decât Doru (Alexandru Papadopol) pentru jaful despre care glumesc că l-ar face. Relația lor este una de colegi de serviciu care au ajuns să petreacă atât de mult timp împreună încât viețile lor personale au ajuns să se suprapună.

„Este genul acela de serial în care, fără să-ți dai seama, ajungi să-ți pese la fel de mult de eroii săi umili, dar norocoși, cât și de ticăloși”, spune Ioanina Pavel, producător HBO Europe.

Întrebat dacă s-a gândit la relația cu Doru, personajul lui Papadopol, ca la un cuplu comic atunci când l-a construit pe Ionel și – dacă da – care dintre cei doi este personajul serios și care cel amuzant, Cristian Bota spune: „Nu m-am gândit niciodată care este cel amuzant dintre noi și nu mi-am propus nici o secundă să fiu comic, nu cunosc acest procedeu; situațiile sunt comice, dacă ele sunt jucate cu seriozitate comedia este garantată. Ionel este în permanență supărat și nemulțumit de situația în care se află, este cel care incearcă să scoată adevărul la iveală cu orice preț. Nici Ionel nici Doru nu au o soluție la multe din problemele lor și cred că amândoi poartă aceeași vina pentru ce pătesc dar Ionel îl ceartă pe Doru și îi cere rezolvări că și cum doar Doru ar fi vinovat și asta cred că îl face mai amuzant, e că o iubită supărată”.

Dilema lui Ionel:

„Ionel e un băiat simplu de provincie care îți dorește să își depășească condiția. Începutul poveștii îl prinde nemulțumit de viața lui, locuiește cu chirie, nu are bani să organizeze nunta pe care și-o dorește, este nemulțumit de locul lui de muncă, este plictisit de viața simplă din provincie apoi se vede pus să aleagă între a pierde viața simplaă pe care o are deja și iluzia unei alte vieți la care visează de ani de zile, să aleagă între minciună sau adevăr, între a fi moral sau imoral, ce a ales rămâne să descoperiți”.

Cristian Bota a regizat scurtmetrajul Karmasutra și a avut un rol important în filmul Un pas în urma serafimilor, regizat de Daniel Sandu. Bani negri (pentru zile albe) este cea de-a doua colaborare a celor doi. A avut un rol central în filmul Poarta Albă, a lui Nicolae Mărgineanu.

Source

Leave a Reply