Gavril Pătru, Bani negri: „Motivul personajului meu declanșează seria de evenimente din …

Adi (Gavril Pătru) e un gangster de provincie în noul serial HBO  Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Barul este una dintre afacerile lui. Garajul este alta. Practic el conduce un număr de afaceri mici care au o față publică, legală, dar sunt un pretext pentru tot felul de scheme ilegale. În opinia lui, face doar ce fac și ceilalți, adică se descurcă și are grijă de propriile interese. 

„Dacă ar fi să îi iau apărarea lui Adi, ar însemna să accept că el a făcut o greșeală, apoi să-i găsesc circumstanțe atenuante și după să-i justific acțiunile… Or el nu a greșit”, spune Gavril Pătru despre personajul său, gangster dar și tată de familie.

„Cine va urmări serialul, în final nu-l va acuza pe Adi, ba – dimpotrivă – cred!”...

„Dintre toate personajele, Adi este cel mai motivatmotivul lui declanșează seria de evenimente din film. Cine va urmări serialul, în final nu-l va acuza pe Adi, ba – dimpotrivă – cred!”, adaugă actorul. „Când  societatea căreia îi plătești taxele și îi respecți legile nu te ajută, nu te ascultă, ridica din umeri…, individul este obligat să asiste neputincios la propria-i moarte, sau să îngroașe rândurile infractorilor…, încercând să se salveze!”, încheie Pătru pledoaria pentru personajul lui.

Actorul, cunoscut pentru rolurile din filmele Despre oameni și melci, Charleston, Coborâm la prima, mai spune despre personajul Adi că nu uită că este tată și nu fuge de responsabilitate, nici nu se resemnează. „Probabil, după serialul ăsta, spectatorii vor atribui și tatălui universal celebra frază: ‘o mamă mută munții din loc pentru copilul ei’. Vor spune: ‘un tată mută munții din loc pentru copilul ei’”.

„Este genul acela de serial în care, fără să-ți dai seama, ajungi să-ți pese la fel de mult de eroii săi umili, dar norocoși, cât și de ticăloși. În același timp, Bani negri (pentru zile albe) e înșelator în ceea ce privește abordarea dilemelor morale într-o cheie minoră”, spune Ioanina Pavel, producător HBO Europe.

Source

Leave a Reply